Bygholm
Landbrugsskole
Niels Skovgaard EUX Landmand

Niels - om at vælge EUX landmand

Nutid
Jeg har fået job som fodermester på en gård ved Billund, hvor jeg har ansvaret for gårdens dyrehold. Jeg flytter sammen med en holdkammerat, som har fået job i nærheden af mig – det glæder jeg mig til!

Fremtid

Det kræver mere end et grønt bevis fra en landbrugsskole, hvis jeg i fremtiden skal låne penge til køb af en gård. Jeg skal kunne vise, at jeg har styr på både økonomi og drift af virksomhed. Derfor overvejer jeg at læse videre på enten Bygholm Landbrugsskole eller universitetet.

Skoletid
Det har været fint at have undervisning på skiftevis Bygholm Landbrugsskole og Learnmark Gymnasium HTX. Jeg har mødt flere forskellige mennesker, end jeg ville have mødt, hvis jeg kun havde haft undervisning på landbrugsskolen

Uddannelsen til EUX-landmand er bygget op, så jeg skiftevis var  et år i praktik (det, som nu hedder oplæring) og et år på skole. Efter praktikperioden kan det godt være lidt svært at komme tilbage til skolen, men når man først er kommet i gang, er det en god mulighed for at fokusere på skolearbejdet.

Det bedste
Det er fedt at uddanne sig til EUX-landmand, fordi jeg får den praktiske forståelse på Bygholm Landbrugsskole og får sat den i en større sammenhæng gennem gymnasiefagene på Learnmark Gymnasium HTX.

Den kombination giver mig mulighed for at få den grunduddannelse, jeg gerne vil have, og jeg får en mulighed for at læse direkte videre på universitetet.

Måske er du også interesseret i...