Bygholm
Landbrugsskole
291209 Bygholm Landbrugsskole 0054

God individuel vejledning

På Bygholm gør vi meget ud af at vejlede og støtte dig gennem din uddannelse.

Før du starter

Inden du starter på grundforløbet vil du blive inviteret til et møde. Først og fremmest vil vi gerne møde dig og fortælle om, det nye kapitel, der venter dig, når du starter på Bygholm.  Og så skal vi finde ud af:

  • Om du har særlige kompetencer på forhånd, som gør, at du måske skal have afkortet grundforløbet
  • Om du har særlige behov, som gør at du måske skal have forlænget grundforløbet eller skal have noget støtte undervejs i forløbet for at kunne gennemføre

Vejledning mens du går på Bygholm

Når du starter på uddannelsen til landmand, skal du arbejde videre med din uddannelsesplan fra folkeskolen. Vi laver en ny uddannelsesplan for din vej gennem ungdomsuddannelsen. 

På Bygholm får du en klasselærer, og  sammen snakker I om, hvordan det går med at lære de ting, du skal i uddannelsen, og om hvordan du trives.

Vejledning mens du er i oplæring (det, som tidligere hed praktik)

Mens du er i oplæring, kommer en af underviserne fra Bygholm og besøger dig og din læremester. 
Derudover er du altid velkommen til at kontakte skolens vejledere, hvis du har noget, du gerne vil snakke om. 

Mentor-ordning

På Bygholm har vi en mentor-ordning for særligt udsatte elever.  Det er elever,  der har behov for for eksempel støtte på det sociale, dagligdags praktiske eller personlige plan for at kunne gennemføre uddannelsen. 

Samtaler med psykoterapeut

Lider du af eksamensangst, har du symptomer på stress eller trænger dit selvværd til et boost? På Bygholm har vi en uddannet psykoterapeut, der hjælper elever og studerende gennem personlig vejledning og coaching.

Alle samtaler på Bygholm er underlangt de almindelige regler om tavshedspligt.