Bygholm
Landbrugsskole

Vil du til udlandet?

Ta' oplæring (det, som tidligere hed praktik) eller på kursus i udlandet og få spændende oplevelser for livet.

Praktik i udlandet

Vil du høste med enorme maskiner i Australien, passe kvæg på den canadiske canadiske prærie eller fodre malkegeder i Holland? Der er rigtig mange muligheder for spændende lærepladser i udlandet. 

Du skal have været på grundforløb, før du kan tage på oplæring i udlandet. Men så kan du til gengæld også tage hele oplæringen ude, hvis du vil.

Du kan blive udstationeret af din danske læremester, eller du kan rejse selv. Det sidste kræver en forhåndsgodkendelse fra skolen. I begge tilfælde skal du have dokumentation i form af en erklæring om oplæring med hjem fra den udenlandske lærermester.

Travel2Farm hjælper dig med at finde det gode praktiksted via lokale partnere og er med som livline undervejs. Du kan se mere om at rejse til udlandet på Travel to farms hjemmeside. 

Faglige kurser i udlandet 

Har du lyst til at prøve undervisning i udlandet sammen med elever og lærlinge fra andre lande, kan du tage på tre ugers fagligt kursus.
For eksempel kan du lære om innovation og iværksætteri i Norge eller om praktisk klovsundhed og klovbeskæring i Belgien.

Kurserne er for elever, der har bestået 1. hovedforløb, og det bliver betalt af EU’s Erasmus+.

Søg legater til rejsen

Du har mulighed for at søge legater, når du skal ud at rejse. Der findes mange forskellige. Et af dem er Fruervadgårds Mindelegat.
Fonden samarbejder med Bygholm Landbrugsskole om, at sende unge ud i verden for at dygtiggøre sig indenfor landbrugsfaget. fruervadgaard.dk

Rejs, når du er færdig
Danske landmand er eftertragtede i udlandet, fordi de er dygtige, effektive og selvstændige. Så har du lyst til at rejse til udlandet og arbejde, når du er færdig med din uddannelse, er det nemt at få job.