Bygholm
Landbrugsskole
Naja Christensen EUX Landmand

Naja - om at vælge EUX landmand

Nutid

Jeg er udlært EUX landmand med speciale i kvæg og har fået job på en gård i Gludsted, hvor jeg er leder af kalvestalden. Det er en gård med 800 køer, så der er mange kalve, der skal passes og mange landbrugslærlinge i stalden, som jeg også får kontakten til.

Fremtid
Selvom jeg nu er faglært landmand, tænker jeg, det er smart, at jeg får noget mere erfaring, hvis jeg på et tidspunkt vil videreuddanne mig.
Jeg overvejer at læse agrobiologi med speciale i husdyrvidenskab for at blive konsulent, hvor jeg kan være med til fx at forebygge sygdomme.


Praktiktid
I min oplæringstid, som dengang hed praktik, har jeg lært meget om godt samarbejde, om at arbejde selvstændigt og om at tage ansvar. Jeg har været i oplæring på meget forskellige gårde: En mindre gård med140 økologiske køer, hvor jeg fik rigtig meget ansvar, fordi vi ikke var så mange ansatte, og en gård med 850 malkende køer og mange ansatte. Her var min primære arbejdsopgave at passe kalve.


Skoletid
For mig har det været godt at være på en uddannelse, der veksler mellem oplæring og skole. Og jeg har lært meget af at være i tre forskellige miljøer: På Bygholm Landbrugsskole, på Learnmark Gymnasium HTX og på de forskellige gårde, hvor jeg har været i lære.


Det bedste

Det bedste ved min uddannelse har været alt det, jeg har lært om dyrene og i biologi.

Måske er du også interesseret i...