Bygholm
Landbrugsskole
Heidi Haagmans EUX Landmand

Heidi - om at vælge EUX landmand

Nutid
Jeg går meget op i at være en klimabevidst landmand, og jeg glæder mig til at arbejde med rugeæg og æglæggende høns på en gård ved Vejle. Der har jeg også haft job, mens jeg uddannede mig, så jeg kender rutinerne.

Jeg har altid drømt om at være landmand, og jeg er glad for, at jeg nu er uddannet EUX-landmand.

Fremtid
Når jeg har arbejdet et års tid, overvejer jeg at læse videre til jordbrugsteknolog, eller også vil jeg læse HA for at have en uddannelse inden for økonomi. Det er et godt fundament at have, når jeg gerne vil være selvstændig landmand.


Praktiktid
Jeg vil gerne se mest muligt af verden, og derfor har jeg i min praktiktid (det, som nu hedder oplæring) været i tre måneders praktik på en gård i Belgien og på en gård i Irland. Det lærte jeg meget af, og jeg har fået mange gode venner i udlandet. Særligt i Irland kom jeg tæt på familien, som jeg boede hos og holdt jul sammen med.


Skoletid
Hvis jeg ikke havde haft muligheden for at vælge EUX-landmand, havde jeg nok taget en HHX-studentereksamen, før jeg uddannede mig til landmand. Nu har jeg kombineret gymnasieuddannelse og landmandsuddannelse, og det har været en rigtig god mulighed for mig.


Det bedste
Det bedste ved min uddannelse har været fællesskabet på holdet, og at jeg har fået mere viden om klima, og hvilken indflydelse landbruget har på klimaudviklingen. Jeg har altid troet, at jeg i fremtiden skulle passe køer, men efter at have arbejdet med høns og rugeæg, overvejer jeg, om det er den vej, jeg skal vælge – også fordi den er bedre for klimaet.

Måske er du også interesseret i...

INFODAG OM GRUNDFORLØB - tILMELD DIG HER